L'once de setembre al Teatre Micalet comença la temporada 22-23 amb el cicle Fuster al Micalet sumant-se a les iniciatives per rendir homenatge a l’escriptor en el centenari del seu naixement amb l’espectacle: Bomba va, bomba ve, Joan Fuster, un text de Laura Sanchis amb direcció i dramatúrgia de Joan Peris amb Pilar Almeria Pedro Mallol i Guille Zavala. També al setembre i dins del cicle Fuster al Micalet es representarà Paraules en carn viva, una dramatúrgia de Manuel Molins amb Enric Majó, Manuel Molins, Rosana Pastor i Arcadi Valiente.

El 26 d'’octubre s’estrenarà la trenta-sisena producció de la Companyia Teatre Micalet Estimats Pares d’Emmanuel i Armelle Patron, una comèdia d’origen francès que està triomfant ara mateix a París, amb traducció i adaptació de Ximo Solano, direcció de Joan Peris i interpretada per Toni Agustí, Pilar Almeria, Manu Climent Enric Juezas i Laura Romero.  En paraules de Joan Peris: ”Estimats Pares és una comèdia sobre les relacions familiars, excepcionals. Els germans Patron han aconseguit que no pares de riure ni un moment. Serà la primera volta que es tradueix a l’Estat espanyol”.

Al Nadal, com ja és habitual des de fa cinc temporades al Teatre Micalet, torna l’exitosa Nadal a casa els Cupiello, d’Eduardo De Filippo, amb direcció de Joan Peris i interpretada per Pilar Almeria, Carla Almeria, Josep Manel Casany, Héctor Fuster, Diego Ramírez, Laura Sanchis, Miguel Seguí, Ximo Solano i Bruno Tamarit. Un espectacle familiar que ja és un clàssic de les festes nadalenques i que aquest any recuperarà la tradicional nit de Cap d'Any.

L'espectacle Ai, Carmela! -un text  de José Sanchis Sinisterra i direcció de Joan Peris- aparcarà per un mes la seua gira per fer temporada al Teatre Micalet per última volta. Pilar Almeria, que interpreta Carmela, comparteix: “Després de vint-i-cinc  anys, tornar a fer Ai, Carmela! ha sigut un regal per a tot l’equip... però molt especialment per a Josep Manel Casany i per a mi. Rellegir el text amb vint-i-cinc anys més de vida et dona un punt de mira diferent i constatar cada dia la complicitat a l’escenari és un regal”.

Entre abril i maig podreu retrobar-vos amb una de les obres que va tindre més ressó durant la pandèmia El Malfet d’Inishmaan de Martin Mcdonag una comèdia sobre la diferència amb direcció de Joan Peris i amb un repartiment  de luxe: Pilar Almeria, Josep Manel Casany, Héctor Fuster, Dani Machancoses, Pilar Matas, Isabel Requena, Laura Sanchis, Bruno Tamarit i Guille Zavala i que ara tornem a oferir al públic que no va poder gaudir-la en el seu moment. El Malfet d’Inishmaan tanca l’exhibició de les produccions pròpies d’aquesta temporada.

Aquestes produccions estaran acompanyades com és habitual de les COMPANYIES CONVIDADES que sumen diversitat i teatre de qualitat a la temporada. Entre elles, A3 Calles s’encarregarà d’encetar les estrenes de les companyies amb l’espectacle amb perspectiva de gènere Complex Maternity seguit del concert de Pepa Cases presentant el Disc III.

 La Companyia Pot de Plom amb l’habitual Xavi Castillo en visitarà amb Yonquis del dinero i  Nits Golfes: Xavi Castillo, 30 anys fent el moniato.

Per altra banda, El Somni Produccions amb Paradís des de Mallorca i al gener la companyia per excel·lència de teatre de pallassos Pepa Plana -amb la mateixa actriu i les seues companyes Nin Valentí i Lola Gonzalez per Si tu te’n vas- i la productora Nurosfera.

També s'oferiran les sessions matinals per a estudiants: Els viatges d’Àlex i Elena de la companyia Teatro del Contrahecho i Rebombori amb Pipi Langstrum.

A més de les representacions teatrals es podrà gaudir en sessions golfes de monòlegs com les Nits de Riures amb la presència entre altres de Maria Juan.

 Tota la programació es podrà consultar pròximament al web del Teatre Micalet.