Tu encens la cultura

Un grup divers i plural d’organitzacions, entitats, col·lectius, locals de barri i artistes denominats Resistents Culturals presentem un Manifest Col·laboratiu en suport de la cultura en general i, en especial, de la que tenim més propera.

Intersindical Valenciana, Sala Carme Teatre, el Festival de poesia Vociferio, el Sindicat de la música valenciana SIMUV, la Societat Coral el Micalet, la llibreria Gaia, Biblioteques Inquietes, l’Associació Ciutadania i Comunicació-ACICOM i Sankofa-espai intercultural en COORDINACIÓ COL·LABORATIVA presentem un manifest per donar SUPORT A LA CULTURA DE PROXIMITAT del País Valencià.

Una iniciativa a la qual s’han sumat unes altres entitats, col·lectius i locals del món de l'escena, de la dansa, de les arts plàstiques, de la literatura i els llibres, del cinema, de la música, del circ, de la gestió cultural, de l’activisme cultural, de les revistes culturals, d’associacions veïnals i tot tipus d’agents culturals. També s’han unit artistes valencians que, amb el seu gest, volen donar suport a la cultura de proximitat.

L’objectiu del manifest és, d'una banda, expressar les demandes generals d'aquests locals amb el suport d’agents socials i associacions. D'altra banda, volem poder aportar idees creatives perquè, en els temps complicats que vindran després del confinament, la cultura puga ser un motor sostenible de la vida de les ciutats i dels pobles del País Valencià. Per açò és necessari comptar amb la veu de totes i de tots aquests locals de proximitat, on es produeix una part important de la cultura de la societat valenciana. Des de l’horitzontalitat i la democràcia cultural volem posar-los en valor, ja que tenen un gran retorn social.

El repte que es plantegen aquestes entitats i locals de barri és mantindre viu el manifest col·laboratiu durant almenys sis mesos. Cada mes es renovaran els suports i el text mateix, que s'enriquirà amb les aportacions de diferents col·lectius. Tot això amb l'objectiu simbòlic, i alhora real, de fer un recordatori permanent a la societat del valor de la cultura i, en especial, de la que tenim més propera.

#TuEncensLaCultura

Dona duport al MANIFEST: https://bit.ly/3dqsMUM

Telèfons de contacte:
Intersindical Valenciana: 639 60 69 91
Intersindical Cultura: 674 28 54 13
Sala Carme Teatre: 678 35 62 39
Vociferio: 663 83 93 15