El Teatre Micalet arranca la seua 25ª temporada en clau d’humor i amb quatre produccions pròpies.



La temporada comença en setembre amb l'humor de Xavi Castillo i el seu espectacle "La Bíblia contada per Xavi Castillo"; el Mag Rubén Aparisi i l'humor de Maria Juan i Pepa Cases amb #PepitaIMariua".


En octubre, la Companyia Teatre Micalet estrena la seua nova producció "El Moviment" amb text de Manuel Molins i direcció de Joan Peris. Al mes de maig, i per a celebrar els seus 25 anys, la companyia estrenarà una nova producció.

Després del seu èxit de públic l’any passat torna a desembre "Nadal a casa els Cupiello" i al gener "El jardí dels cirerers". Una nova oportunitat per gaudir de dos produccions amb segell Companyia Teatre Micalet.




El Teatre Micalet proposa rialles per obrir la temporada 2019-2020 a partir del 19 de setembre.

Xavi Castillo ens contarà "La Bíblia (Antic i Nou Testament)" on reflexionarà una volta més sobre els límits de l’humor del 19 al 22 de setembre. A més, acabarem el mes amb el Mag Rubén Aparisi que, a partir del dia 26, ens presenta "L’espill" un espectacle de màgia sorprenent on ell mateix deconstrueix la imatge típica del mag.

L’octubre comença amb dos grans actrius, dos còmiques tot terreny, dos mestres de la improvisació que faran que us badeu de riure, Maria Juan i Pepa Cases, a partir del 3 d’octubre amb el seu #PepitaIMariua. A continuació, a partir del 10 octubre, ens visitarà un espectacle molt especial de la Cia La Dependent, "El testament de Maria", on Pepa Miralles es posa en la pell de la Verge Maria per donar la faceta més humana d’aquest personatge bíblic.



Celebrem els 25 anys i estrenem la 33ª producció pròpia: El Moviment.


El 13 de maig de 1995 s'estrenava la primera producció de Companyia Teatre Micalet, Nàpols Milionària d’Eduardo de Filippo. Ara, en la temporada 2019/2020, el 23 d’octubre arriba la 33ª producció pròpia de la Companyia Teatre Micalet en els seus 25 anys de vida, "El Moviment" de Manuel Molins i direcció de Joan Peris. Interpretada per Ximo Solano, Paula Albert, Helena De Luis Sapiña, Mateo Medina, Sergio Novella, Edu Rodriguez i Cristina Sanmartín.

El Teatre Micalet aposta per un elenc jove per fer una reflexió sobre l’obediència i la creació d’opinió pròpia. "El Moviment" és una metàfora sobre les possibilitats de manipulació de les persones, i més concretament dels adolescents.

Tots hem tingut 17 anys i hem estat exposats, directament i indirectament, a tota mena de manipulacions externes com els mitjans de comunicació, les xarxes socials, els partits polítics i, fins i tot, les idees d'un professor.

Un espectacle sobre la tolerància, molt recomanat per a joves i per adults de totes les edats. Un espectacle ple de preguntes que convida al debat i la reflexió.

"El Moviment" estarà en cartell fins al 24 de novembre.



Continuem la temporada 2019/2020 amb sessions golfes de dissabte.


El 2, 9, 16 i 23 de novembre, Xavi Castillo ens mantindrà informats de l’actualitat amb el seu espectacle "Xavi Castillo, News". I comencem desembre amb un concert deliciós, "Cita amb Àngels" amb Silvia Comes i Joan Isaac, tribut a Silvio Rodríguez que vol remetre a la musicalitat de la nostra llengua una obra immensa del cantautor cubà.

A més a més, la primera setmana de desembre, del 5 al 8 ens visita un equip íntegrament castellonenc. Carme Juan i Estela Martínez ens interpreten "L'arròs dels dijous" escrita per Albert Bellés i Chorva, una obra sobre dones valencianes amb un peculiar humor resultat de l’encontre del drama i la quotidianitat.


Quatre produccions pròpies de Companyia Teatre Micalet destaquen entre els muntatges de la temporada 2019/2020: 

Després de "El Moviment" i per tancar l’any, arriba una altra producció pròpia de Companyia Teatre Micalet que, una vegada més, torna a casa per Nadal, després del clamorós èxit de l’any passat. "Nadal a casa els Cupiello" és una comèdia clàssica d’Eduardo de Filippo.


“Una magnífica ocasió per tots aquells que es van quedar amb les ganes de veure-la el passat Nadal i per a moltíssims que de segur repetiran”, diu Joan Peris el director del muntatge.

El protagonista de l’espectacle Josep Manel Casany va obtindre el premi dins la categoria de Millor Actor als Premis de les Arts Escèniques Valencianes de l’Institut Valencià de Cultura 2018, pel seu paper de Luca Cupiello.

Seguidament, a finals de gener, reprendrem l’èxit de crítica i públic de la temporada passada de la Companyia Teatre Micalet: "El jardí dels cirerers", d’Anton Txèkhov. Una vegada més, a partir del 29 de gener, la companyia presenta una de les grans obres del teatre universal al valencià, en este cas de la mà de Manuel Molins, amb direcció de Joan Peris i el següent repartiment d’actors valencians: Pilar Almeria, Josep Manel Casany, Cristina Garcia, Berna Llobell, Laura Romero, Ximo Solano i Guille Zavala. Tots ells donaran vida als personatges d’aquest espectacle que reflexiona sobre un món en crisi en el que podem veure’ns reflectits.


"El jardí dels cirerers" ha sigut nominada com a millor espectacle de teatre en els II Premis de les Arts Escèniques 2019 de l’Institut Valencià de Cultura, junt amb tres nominacions més per millor vestuari, a Isabel Requena, millor actriu, a Pilar Almeria i millor adaptació, a Manuel Molins.

I per acabar temporada al maig estrenarem la nova producció de la Companyia Teatre Micalet dirigida per Joan Peris que es troba en aquests moments en procés. Aquesta producció estarà emmarcada totalment en la data del 25é aniversari que serà el 13 de maig.

El Teatre Micalet segueix amb la seua línia del teatre valencià i en valencià, amb una aposta especial per la producció pròpia. Tot conformant una temporada teatral variada i prolífica.