La Sala Zircó de Valencia presenta "Scènica2011". Joan Carles Roselló, actor y director valenciano dirige "El azul no se puede aplicar a las rosas", una selección de textos de un autor tan importante como es Tennessee Williams.

Una frase del personaje de Laura en "El Zoo de Cristal" titula esta lectura dramatizada, donde podremos disfrutar de fragmentos de "Verano y Humo", "No puedo imaginar el mañana", "El caso de las petunias pisoteadas" y el propio "Zoo de Cristal". Isabel Carmona, Fabrizio Meschini, Paco Alegre, María Albiñana y Paula Bares son los actores que encarnarán a los personajes que pueblan el universo de Tennessee Williams.

El jueves a las 20:30 tenéis una cita con "El azul no se puede aplicar a las rosas" y un tributo a Tennessee Williams en la Sala Zircó de Valencia, donde habrá además música en directo y una tertulia donde podremos hablar de teatro con los actores y el director de esta lectura dramatizada.



Os adjunto la presentación de este ciclo de lecturas dramatizadas por parte de su director, Joan Carles Roselló:

"L'estat natural del teatre és la representació. És el seu destí ser representat. Convertir un fet literari en un fet viu, en una experiència tant sensorial com emocional. Però tampoc devem oblidar que el teatre de text comença sent això mateix: TEXT, és a dir: literatura. Una literatura que quasi desapareix de les prestatgeries de les llibreries i biblioteques. Eixa falta d'interès per aquest gènere literari ha provocat un gran desconeixement dels autors i de les seves obres.

Per altra banda, les companyies privades fan el que poden per a treure a la llum autors que ningú no coneix i que son força interessants, fins i tot bàsics per a comprendre millor la nostra història, perquè el teatre parla d’allò que veu, d’allò que viu, d’allò que passa i amb l’ésser humà com a tema universal. Aquest desconeixement no sols afecta als clàssics, a autors de fa segles o a autors de fa dècades; sinó que també afecta als autors de nova generació, i a aquestos encara pitjor, perquè els mecanismes de difusió son ben limitats.

Nosaltres volem reflexionar sobre aquest tema:
“La difusió i impacte del teatre d’autor en la societat”. Ho reflexionem a través de dues lectures dramatitzades acompanyades per dues tertulies informals en les que ens trobarem professionals de l’art dramàtic, públic interessat, estudiants, etc.


Parlarem d’aquestos temes i dels que puguen sorgir en un ambient distès i tranquil."


Joan Carles Roselló