La història d'amor i odi de la ciutat de València amb els seus artistes arriba al Teatre Principal en un espectacle pluridisciplinari únic: 'Cantata de València'. Després del gran acolliment del disc homònim, el seu creador, Rafa Xambó, i la directora i dramaturga Patrícia Pardo repassaran la història de la capital del Túria des de l'abraçada i la provocació en la seua estrena i funció única el pròxim 22 de desembre.
Es tracta d'una coproducció de Teatres de la Diputació i Terra a la vista que farà un viatge emocional intens per la història cultural de la ciutat i del país des dels anys 50 fins a l'actualitat amb sis parades: la repressió, l'eufòria, l'amistat i la memòria, els amors impossibles, la degradació i l'esperança.
“Per a Teatres de la Diputació és tot un luxe comptar amb este espectacle, una proposta en la qual Rafa Xambó i Patrícia Pardo han combinat les arts escèniques per a posar en escena el disc de la ‘Cantata de València’ amb un resultat de gran qualitat”, ha assenyalat Glòria Tello, responsable de l'àrea de Teatres de la Diputació de València.
L'obra fusionarà els poemes i cançons del disc amb el teatre, la dansa, projeccions audiovisuals, noves composicions musicals, pintura, muntatge de llums i fins i tot acrobàcies per a crear tota una performance immersiva que podrà gaudir-se en la seua estrena el 22 de desembre a les 20.00 hores.
'Cantata de València' està dirigida a públic adult i està capitanejada per l'escriptor i músic Rafa Xambó i per la directora i dramaturga Patrícia Pardo. La resta de l'equip el componen dos actrius i dos ballarines –Natalia D'Annunzio, Marina Mulet, Paula Romero i Begoña Tena-, un muntatge de llums de Manuel Conde de RadianteLab i Cèsar Amiguet, Artur Heras i Manuela Ballester en les projeccions, Francesc Jarque com a fotògraf, Isabel Manyes amb la música d'escena i Enric Sòria en les lletres de les cançons al costat de Xambó.
Provocació i denúncia, però també amor i esperança
Rafa Xambó, creador de 'Cantata de València', ha explicat que, després de la publicació del llibre i el disc homònims, esta producció de Terra a la vista i Teatres de la Diputació permetrà fer un pas més en l'objectiu de la creació: "provocar reflexió sobre la relació de la cultura i la societat amb la ciutat de València". "Hem treballat durant molt de temps en ella, des de la investigació i selecció de poemes fins a plasmar-ho en un llibre, en cançons i, ara, en un espectacle multidisciplinari amb Patrícia Pardo al capdavant. Estem molt contents amb el resultat perquè crec que hem sabut trobar l'equilibri", ha apuntat Xambó.
Per part seua, Patrícia Pardo ha explicat que "la performance dimensiona eixe cant a València, perquè incloem més poemes i altres expressions artístiques que ens parlen de la relació amb la ciutat, tant per a bé com per a mal. A més, en la creació literària tenen un gran pes les dones, perquè al final és un reflex de la realitat del món de la creació escènica. 'Cantata de València' és un huracà de versos, d'emocions i d'imatges que tenim com a artistes i habitants de la ciutat i del país".
"El que més m'ha agradat d'este procés ha sigut treballar amb Xambó perquè ha sigut tot un aprenentatge, així com comptar amb quatre intèrprets valencianes de primer nivell com són Natalia D'Annunzio, Marina Mulet, Paula Romero i Begoña Tena. També agraïsc especialment el treball d'Eva Zapico com a ajudant de direcció. Crec que estem enfront d'una càpsula escènica que transportarà a l'espectador i espectadora a una emoció d'orgull del que és la creació i cultura valenciana".
Els poemes i narracions que conformen la 'Cantata de València' són de Vicent Andrés Estellés, Maria Beneyto, Fina Cardona, Maria Josep Escrivà, Maria Fullana, Joan Fuster, Isabel García Canet, Marc Granell, Àngels Gregori, Salvador Jàfer, Txema Martínez, Anna Montero, Jaume Pérez Montaner, Josep Piera, Begonya Pozo, Isabel Robles, Carmelina Sánchez-Cutillas, Encarna Sant-Celoni Verger, Enric Sòria, Francesc Viadel, Rafa Xambó i Júlia Zavala.
0 Comentarios