N.P. | Abril arriba amb un esclat de propostes artístiques ben diverses a Espai inestable! D’una banda, serà un mes dedicat a la presentació dels projectes gestats en les diferents residències artístiques de dansa que acull Projecte Inestable aquest primer semestre de 2022. Alberto Cortés, Javier Hedrosa, Aurora Diago i Ladyfunta mostraran en sala les seues propostes. Amb la finalitat d'impulsar la creació coreogràfica de joves artistes, donem suport a processos de residències basats en les bones pràctiques nascudes en Graners de creació. Aquestes iniciatives de Graners estan permetent la creació de nous projectes de joves talents amb l'estreta col·laboració del Centre del Carme Cultura Contemporània.

Així, dins del marc del festival Dansa València, el 7 d’abril acollim la pre-estrena de One night at the Golden bar d’Alberto Cortés i, el dissabte 9, Fosc de Javier Hedrosa, aquest últim mostrarà amb aquesta peça el treball que ha anat realitzant a la seua residència a Graners de creació. Fosc també es podrà veure a la nostra sala el cap de setmana del 15 al 17.


El diumenge 10, a les 19h, presentem La Marilym de la companyia xilena TeatroPuerto. L'obra escrita i dirigida pel dramaturg Héctor Álvarez i interpretada per l'actor Rodrigo Zarricueta conta la història d'un transgènere que invoca, admira i reviu a l'estrella de Hollywood mitjançant les seves fotografies, cançons i pel·lícules. Des de Xile rebem a TeatroPuerto qui estarà en residència amb nosaltres i amb Rambleta del 4 al 10 d’abril.


Seguidament, encetem quatre jornades d’Inestables per l’educació amb La ciudad escarcha de Teatre crit. Un emotiu espectacle a partir de la icònica novel·la Entre visillos de Carmen Martín Gaite en col·laboració amb Espai Inestable i la Fundació Centre d'Estudis dels Anys Cinquanta – Carmen Martín Gaite. Huit funcions amb alumnat de secundària entre els dies 12, 13 i 26, 27 d’abril.


El dilluns 18 Aurora Diago mostrarà en sala Viejoven, el treball que du a terme dins la seua residència de creació artística a la nostra sala concedida per l’Ajuntament de València a través de la Regidoria d’Acció Cultural. Aurora Diago investiga a Viejoven sobre les trobades i desacords corporals i verbals entre joventut i vellesa. 


El cap de setmana següent, del 22 al 24, presentem La peixera aquí, mi cuerpo de Ladyfunta a qui també tenim en residència en Graners.


Per últim, el mes d'abril tancarà amb l'estrena de Vincent, de la companyia valenciana L'últim toc Teatre. Un text d'Emili Chaqués que, a cavall entre el deliri i l'espiritualitat, relata la passió, mort i resurrecció de Vincent Van Gogh.

Com podeu veure, una programació molt variada i alegre per aquesta benvinguda primaveral…