N.P. | L'Institut Valencià de Cultura presenta la seua producció de dansa ‘La mort i la donzella’ amb coreografia i direcció de la il·licitana Asun Noales, una de les més destacades figures de la dansa actual. Prova d’açò és que en l’edició de 2021 dels Premis Max, ha rebut els premis a millor espectacle de dansa, millor direcció coreogràfica, per a Asun Noales i millor il·luminació per a Juanjo Llorens.

A més, en l’edició de 2021 dels Premis de les Arts Escèniques Valencianes ‘La mort i la donzella’ està nominada en sis categories, millor direcció coreogràfica, millor il·luminació, millor ballarí, millor ballarina, millor escenografia, i millor música. 

Aquesta peça s’endinsa en el sublim quartet de corda nº 14 en Re menor de Franz Schubert, “La mort i la donzella”. Des d’una revisió contemporània d’aquesta composició romàntica, viatgem a través d'elements existencials essencials, com ara estar viu o morir. Asun Noales es planteja el trànsit prematur d'un estat a un altre partint d’un cos orgànic on la vida persisteix en els seus batecs però es converteix en un fràgil sospir, en un tènue hàlit de carícia, amenaçat per una ràfega apremiant de naufragi i cendra.



Direcció-coreografia: Asun Noales
Interpretació: Alexander Espinoza, Rosanna Freda, Carmela García, Juliette Jean, Mauricio Pérez, Salvador Rocher i Eduardo Zúñiga.