Avui dilluns 28 de març serà una nit de festa per als actors, actrius i la resta de la professió valenciana. El Sindicat d’Actors i Actriu Professionals Valencians (AAPV) celebrarà el Dia Mundial del Teatre i, al mateix temps, lliurarà els Premis AAPV 2011.

De nou es lliuraran els premis a les millors interpretacions masculines i femenines de doblatge, audiovisual i teatre, a més a més el premi per a l’actor o actriu revelació. També es lliuraran el Premi Especial per a Zero Responsables, per la seua contribució teatral i el Premi Taules serà a Vicky Peña, com a reconeixement per la seua feina com actriu i pel seu treball en favor dels drets de tots els actors.

El Premi Narcís enguany és per l'alcoià Joan Gadea, en reconeixement pel seu treball com actor i per la seua tasca en favor del fet teatral.

El llistat de nominats per a la resta de categories ha sigut confeccionat a través de les propostes i posteriors votacions dels afiliats al sindicat. Finalment, els nominats són els següents:

A la millor interpretació de doblatge han sigut nominats Empar Brisa, per Vertigen; Josep Manel Casany i Xus Romero, per La finestra indiscreta; Juli Cantó, per Crim perfecte; Eduardo Zamanillo, per L'home que sabia massa i Mari Giner, per La família pirata.

A l’apartat audiovisual, els intèrprets de "L’alqueria blanca" i "Bon dia, bonica" han acaparat la majoria de les nominacions. Opten al premi Àngel Fígols i Berna Llobell per part de "L’alqueria blanca" i Carlos Amador, Pilar Almeria i Mireia Pérez per "Bon dia, bonica", d'altra banda Cristina Plazas està nominada per "Amar en tiempos revueltos".

En quant a la millor interpretació de teatre masculina han sigut nominats, Enric Benavent, per El arte de la comedia; Rafa Calatayud, per Una jornada particular; Enric Juezas, per Poseu-me les ulleres i Pep Ricart, per Zero responsables. Per la seua part, les actrius nominades són: Rosanna Espinós, per Roma 1956; Cristina Fernández, per Pánico; Lorena López, per Totes mortes i Victoria Salvador, per Una jornada particular.

Per últim, optem al premi d’actor/actriu revelació Marina Alegre, Núria Herrero i Hèctor Juezas.